Min første motstandskamp

Runtime
30 min

Synopsis

Filmskaper Rania Iraki viser kortfilmene «Refugee» og «Lily and the Revolution».

Screenings

14:00

Vega Teaterscenen

lørdag 9.3.

«Refugee» handler om 10 år gamle Tilly som finner en kvinne ved strandkanten, og bestemmer seg for å ta henne med hjem til sin fremmedfiendtlige far.

«Lily and the Revolution» handler om en 11 år gammel jente som ønsker å starte en revolusjon i sin egen bygd etter å ha lest manifestet til Karl Marx.

Begge kortfilmene tematiserer fordommer og motstandstrang, og tar utgangspunkt i to unge jenters sterke rettferdighetssans.

-----

Rania Iraki er produsent, regissør og filmskaper, født og oppvokst i Norge, med palestinske foreldre. Rania studerte og bodde i London i flere år, der hun regisserte flere kortfilmer, samtidig som hun var daglig leder på en kino. Hun flyttet tilbake til Norge i 2020 og begynte i NRK, der hun produserte id-programmet «Festen etter fasten», samtidig som hun jobbet som prosjektleder og moderator for arrangementet «Nye Stemmer».

I 2023 jobbet Rania i NRK og Maipo, frem til hun bestemte seg for å fokusere på å arrangere diverse arrangementer for NORWAC. I 2024 er Rania tilbake i NRK med utvikling av sitt eget dokumentarprosjekt.

-----


Motforestillinger
Arrangementet inngår i kunstscenen Motforestillingers I LOVE GAZA-program under HUMAN IDFF, og gjennomføres i samarbeid med Vega Scene.

Støttet av Fritt ord, Kulturrådet og FFUK.

Motforestillinger har samarbeidet med HUMAN IDFF og Vega Scene om Palestina-program siden 2019.

I 2024 rettes fokus mot Gaza, med et nært blikk på kunstens betydning under et anklagd folkemord.