Palestinateltet

Back to list
Runtime 30 min
Language norsk

Synopsis

Presentasjon av Palestinateltet, samt sniktitt på den kommende dokumentaren «24/7 for Palestina».

Screenings

12:00

Vega Teaterscenen

søndag 10.3.

Presentasjon av Palestinateltet og den kommende dokumentarfilmen «24/7 for Palestina».

Siden starten av angrepet på Gaza i oktober har en gruppe norskpalestinere og solidaritetsaktivister holdt døgnvake i et telt foran Stortinget. En av initiativtakerne til Palestinateltet, Rami Samandar fra Aksjonsgruppa for Palestina, forteller om prosjektet.

Dokumentarfilmskaper Siri Nerbø følger aktivistene tett med kamera. Vi får innblikk i den kommende dokumentarfilmen gjennom klipp og stills (work-in-progress).

-----

Siri Nerbø er dokumentarfilmskaper og tegnspråktolk. Hun har tidligere laget filmen «With Abu Jamal», et portrett av en aldrende mann og hans lille butikk i Ramallah, og av hverdagen under okkupasjon. For tiden arbeider hun med dokumentarfilmen «24/7 for Palestina», en observerende og personlig film om Palestinateltet utenfor Stortinget. Hun har fulgt teltet tett, og filmen blir en fortelling om stille aktivisme, samhold og menneskelig utholdenhet i en uutholdelig situasjon.

Rami Samandar er født og oppvokst i Jerusalem og på Vestbredden. Han er samfunnsviter og rettighetsforkjemper, men først og fremst er han palestiner. Rami er en av initiativtakerne bak Palestina-teltet og er del av Aksjonsgruppa for Palestina. De siste månedene har han jobbet for at norske politikere, beslutningstakere og det norske folk generelt skal handle og ta del i motstanden mot okkupasjonen av hjemlandet hans.

-----


Motforestillinger
Arrangementet inngår i kunstscenen Motforestillingers I LOVE GAZA-program under HUMAN IDFF, og gjennomføres i samarbeid med Vega Scene.

Billettinntektene fra alle Motforestillingers arrangementer søndag 10. mars går uavkortet til NORWACs arbeid i Gaza.

Støttet av Fritt ord, Kulturrådet og FFUK.

Motforestillinger har samarbeidet med HUMAN IDFF og Vega Scene om Palestina-program siden 2019.

I 2024 rettes fokus mot Gaza, med et nært blikk på kunstens betydning under et anklagd folkemord.