Ukjent landskap

Director
Silje Evensmo Jacobsen
Year
2024
Runtime
1 h 23 min
Languages
norsk, engelsk
Country
Norge, Storbritannia
Premiere
Norgespremiere

Synopsis

En familie lever ut drømmen om et uavhengig liv nær hverandre og naturen. En tragisk hendelse endrer alt, og motvillig blir de nødt til å forholde seg til det moderne samfunnet igjen.

Screenings

18:00
Vega Scene 1
fredag 8.3.
17:45
Cinemateket Tancred
søndag 10.3.
Festpremiere + offisiell åpning av fotoutstilling: Ukjent landskap

På en liten gård omgitt av granskog bor en familie som har tatt et utradisjonelt valg – Maria, Nik og deres fire barn dyrker sin egen mat, har hjemmeundervisning og samsover. De vil bruke tiden på å være sammen og leve tett på naturen. Maria, mor i familien er fotograf og dokumenterer livsprosjektet på hjemmesiden wildandfree.

Men så rammer tragedien dem, og verden de kjenner blir snudd på hodet. Familien prøver desperat å holde livsprosjektet i gang, men det er en vanskelig oppgave og motvillig må de innordne seg det moderne samfunnet igjen. «Ukjent landskap» er en nær historie som berører vårt ansvar overfor jorden, våre barn og våre livsvalg. Om å miste det kjæreste man har og hvordan finne tilbake til livet etter sorgen.


HUMAN Live
Visningen på Vega fredag 8. mars, er en førpremiere. Etterpå blir det Q&A med Nik, barna og produsent Mari Bakke Riise.

Søndag 10. mars på Cinemateket er offisiell norgespremiere av «Ukjent landskap». Det blir også åpning av fotoutstilling i foajéen, med bilder Maria tok fra livet i naturen.


Om regissøren
Silje Evensmo Jacobsen har regissert prisbelønte dokumentarserier og -filmer siden 2010. «Ukjent landskap» er Jacobsens andre langdokumentarfilm, og er produsert av Mari Bakke Riise som hun driver produksjonsselskapet A5 Film med. Filmen hadde sin verdenspremiere under filmfestivalen Sundance i 2024 og vant storjury prisen.

Gallery