As the Tide Comes In

Før stormen
Director
Juan Palacios, Sofie Husum Johannesen
Year
2023
Runtime
1 h 29 min
Languages
dansk
Country
Danmark
Premiere
Norgespremiere

Synopsis

Havnivået stiger, ekstremværet herjer og fuglene forsvinner. Hvor lenge hadde du blitt boende?

Screenings

16:00
Cinemateket Tancred
lørdag 9.3.
15:30
Vega Scene 3
søndag 10.3.

For de 27 beboerne på den danske tidevannsøya Mandø, er dette bare en del av hverdagen. Her gjør nemlig klimaendringene det stadig vanskeligere å oppholde seg på den lille øya. Terrenget blir vått og preget av hyppige stormer. Likevel akter øyboerne å bli værende.

«As the Tide Comes In» er en vakker hybrid-dokumentar som fanger hverdagen til et lite og herdet økosystem. Mellom herlige samtaler med hundreåringen Mie, fugletitteren Niels og den håpløse romantikeren Gregers, observerer vi også et unikt landskap i konstant endring.


HUMAN Live
Etter visningen på Vega 10. mars, blir det panelsamtale i sal 3:

En ny generasjon klimafilmer

Klimaendringene er her, nå. Det er også dokumentarfilmene om dem.

Klimafilmer handler ikke lenger om å bevise at klimaendringer skjer, men om hvordan klimaendringene påvirker oss, livene vi lever og samfunnet vårt.

Nordiske dokumentarfilmskapere forteller om arbeidshverdagen i en varmere verden. Hva vil de med filmene sine? Hvordan og hvorfor dokumenterer de klimaendringenes konsekvenser? Hvordan forsøker de å fortelle om klima på nye, engasjerende måter?

Panel:
- Andreas Dalsgaard, produsent i Elk Films for «As The Tide Comes In»

- Sarah Winge-Sørensen, impact produsent for «Sau»

- Moderator: Anne Gerd Grimsby Haarr

Samtalen krever billett til visningen.


Om regissørene
Juan Palacios er en baskisk regissør og filmfotograf. Tidligere har han regissert dokumentarene «Pedaló» (2016) og «Meseta» (2019). Sistnevnte hadde premiere og vant pris under CHP:DOX. Det var også her han kom i kontakt med produsentene for årets prosjekt.

Co-regissør Sofie Husum Johannesens har jobbet i dansk filmbransje i flere år, og dette er hennes første dokumentarfilm med regi.

Gallery