Citizen Sleuth

Director
Chris Kasick
Year
2023
Runtime
1 h 22 min
Land
USA
Premiere
Norgespremiere

Synopsis

Hvor mye kan man egentlig bøye på sannheten, før det blir ren løgn?

Screenings

08:00

Vega Scene 3

fredag 8.3.
14:00

Cinemateket Tancred

lørdag 9.3.
20:30

Vega Salongen

søndag 10.3.

Emily elsker krim. Hun tatoverer seriemordere på leggen og siterer «Silence of the Lambs» over en lav sko. Ved siden av servitørjobben driver hun podkasten «Mile Marker 181». Her undersøker hun dødsfallet til Jaleayah Davis, noe politiet mener var en ulykke. Familien til Davis hevder derimot at det var et drap.

Millioner av lyttere senere konfronteres Emily med det ubehagelige spørsmålet; er hendelsen egentlig så mistenkelig som familien skal ha det til?

I «Citizen Sleuth» dissekeres popkulturens fascinasjon for true crime, og de som kapitaliserer på andres tragedier. I tillegg blir vi fluer på veggen til Emilys indre kvaler mens hun satser alt på drømmejobben.


HUMAN Live
Visningen på Vega fredag 8. mars er en såkalt frokostvisning. Fra kl 07.40 blir det servert kaffe og annen varm drikke, og du får mulighet til å smøre deg en skive som kan nytes til filmen. God morgen!


Om regissøren
Chris Kasick er en amerikansk regissør og produsent. Han har blant annet jobbet som produsent for «The Inventor» (2019) og assisterende regissør under «The Fog of War» (2003). «Citizen Sleuth» er hans første dokumentarfilm med regi, og filmen hadde verdenspremiere under South by Southwest i 2023.

Gallery