Bye Bye Tiberias

Bye Bye Tibériade
Director
Lina Soualem
Year
2023
Runtime
1 h 22 min
Languages
fransk, arabisk
Country
Frankrike, Palestine, Belgia, Qatar
Premiere
Oslopremiere

Synopsis

Her samles perspektiver fra fire generasjoner palestinske kvinner, som på hvert sitt vis er blitt påvirket av krig og konflikt.

Screenings

18:30
Cinemateket Tancred
fredag 8.3.
18:15
Vega Scene 2
lørdag 9.3.

For å følge skuespillerdrømmen flytter rebelske Hiam Abbass fra mor og syv søstre i Palestina. 30 år senere er hun nå kjent fra suksesser som «Succession» og «Blade Runner 2049» (2017), men valget om å flytte preger fortsatt familien.

Datteren Lina har også valgt å jobbe med film, og med sitt neste prosjekt akter hun å stille alle spørsmålene hun har om morens store valg. Hvem hadde hun blitt om moren ikke flyttet? Hva har skjedd med alle søstrene som ble?

I «Bye Bye Tiberias» drar mor og datter tilbake til hjembyen for å konfrontere en fortid med eksil, løsrivelse og hjertesorg. Ved hjelp av private opptak fra årlige familietreff og arkivmateriale fra helt tilbake til 1984, blir resultatet en sterk dokumentar om arv og identitet.

Om regissøren
Lina Soualem er en fransk filmskaper og skuespiller. Hun debuterte som regissør i 2020 med dokumentarfilmen «Their Algerie». Lina har også opptrådt i flere spillefilmer, blant annet morens regissørdebut «Inheritance» (2012). «Bye Bye Tiberias» var Palestinas Oscar-kandidat for 2024.

Gallery