Copa 71

Director
James Erskine, Rachel Ramsay
Year
2023
Runtime
1 h 31 min
Languages
engelsk
Country
Storbritannia
Premiere
Norgespremiere

Synopsis

Visste du at verdens største sportsarrangement for kvinner, ble holdt på 1970-tallet? Dette er historien om banebrytende fotballspillere som FIFA helst vil feie under teppet.

Screenings

19:00
Vega Salongen
fredag 8.3.
15:00
Vega Salongen
søndag 10.3.

Det første offisielle verdensmesterskapet i fotball for kvinner ble holdt i 1991. Det var tredje forsøk på å samle kvinnefotballen, og det mest vellykkede var allerede i 1971 i Mexico. Seks fotballag fra hele verden, to fulle stadioner og over 100 000 publikummere. Hvorfor ble det tjue år til neste kamp?

«Copa 71» forteller det ville og emosjonelle mesterskapet som er blitt skrevet ut av historiebøkene. Regissørene har sporet opp flere av kvinnene som deltok, og de får endelig fortelle sin side av sporten, sexismen og suksessen.


HUMAN Live
Visningen på Vega fredag 8. mars, innledes av en panelsamtale i salongen:

Hater FIFA kvinner?

Kvinnefotball er populært som publikumssport og rekrutteringsgrunnlaget er svært godt. Likevel blir kvinnefotballen underprioritert. Særlig er FIFA lite villige til å gi kvinnefotballen den plassen den fortjener. Hvorfor er det sånn?

Panel:
- Gunn Nyborg, tidligere fotballspiller, mottaker av FIFAs Order of Merit i 1994

- Moderator: Håvard Mælnes, Josimar

- Flere paneldeltakere bekreftes fortløpende.


Arrangementet er i samarbeid med Josimar.


Om regissørene
Rachel Ramsay og James Erskine er begge britiske regissører. Sammen har de laget flere sportsrelaterte filmer, som «Le Mans 3D» (2017), «Sachin: A Billion Dreams» (2017) og «The End of the Storm» (2020). Her har riktignok Ramsay fungert som produsent, så «Copa 71» er hennes regidebut.

Gallery