Hollywoodgate

Director
Ibrahim Nash'at
Year
2023
Runtime
1 h 30 min
Languages
engelsk, Dari, pashto
Country
Tyskland, USA
Premiere
Norgespremiere

Synopsis

Bli flue på veggen hos Taliban og observer den surrealistiske hverdagen som kommer av å kuppe et land.

Screenings

14:00
Vega Scene 3
lørdag 9.3.
20:45
Cinemateket Lillebil
søndag 10.3.

Dagen etter USA forlater Afghanistan, ransaker Taliban CIA-basen Hollywoodgate. Her er det blitt etterlatt fly, helikopter, våpen og tonnevis av militærutstyr. Filmskaperen Imbrahim får utrolig nok tillatelse til å fotfølge kommandøren Malawi Mansour og fanger det første året av invasjonen, hvor Taliban brått går fra geriljabevegelse til militærregime.

«Hollywoodgate» er en dokumentar på grensen til det absurde. Mens talibanere torturerer sivile og innskrenker kvinners rettigheter, har de også diskusjoner om 10-gangen og behovet for flere blomster på militærbasen. Dette er et helt unikt innsyn i maktspillet og propagandastrategien til viktige aktører i Taliban.


HUMAN Live
Ved visningen lørdag 9. mars på Vega, blir det forfilm og samtale til filmene:

Afghanistan - hva nå?

Filmene «The Takeover» og «Hollywoodgate» tar for seg ulike perspektiver på hva som skjedde under og etter Talibans gjenerobring av makten i 2022.

Hva er situasjonen i Afghanistan nå, og hva kan være veien videre?

Arrangementet startet med å vise kortdokumentaren «The Takeover». Deretter blir det en samtale mellom regissør Anders Hammer og Ragnhild Sørheim fra Afghanistankomiteen, om tilstanden i dag. Til slutt viser vi dokumentaren «Hollywoodgate» av Ibrahim Nash’at.

Det blir også servering av afghansk te og snacks til filmene.

Arrangementet er i samarbeid med Afghanistankomiteen.


Om regissøren
Ibrahim Nash'at er en egyptisk journalist og filmskaper basert i Berlin. Som journalist har han jobbet for blant annet Deutsche Welle og Al Jazeera. I tillegg til regi på flere kortdokumentarer var han også co-klipper for Talal Derkis «Under the Sky of Damascus» (2023). «Hollywoodgate» er Nash'ats første langdokumentar, og filmen hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia 2023.

Gallery