Our Land, Our Freedom

Director
Zippy Kimundu, Meena Nanji
Year
2023
Runtime
1 h 40 min
Languages
engelsk, swahili, Kikuyu
Country
Kenya, USA, Portugal, Tyskland
Premiere
Norgespremiere

Synopsis

Sekretæren Wanjugu prøver bare å løse mysteriet om faren sin, men blir brått en sterk politisk faktor i det postkoloniale Kenya.

Screenings

18:30
Vega Scene 2
torsdag 7.3.
18:45
Cinemateket Lillebil
fredag 8.3.

I 1957 ble Dedan Kimathi, lederen av Mau Mau-opprøret, henrettet av det britiske kolonistyret. I 1963 vant landet sin uavhengighet, men kroppen til Dedan ble aldri funnet. Datteren Wanjugu følger nå morens fotspor og forsøker å spore opp levningene etter faren.

På veien møter hun krigsveteraner, aktivister og familier som er jaget fra hjemmene sine. Hun avdekker også flere hemmeligheter fra kolonitiden, som gjør henne til en trussel for bedrifter og politikere som fortsatt tjener på etterdønningene av det britiske regimet. «Our Land, Our Freedom» er en historie om smerte og håp i et postkolonialt samfunn.

Om regissørene
Zippy Kimundu er en prisvinnende filmskaper fra Kenya. I nesten 20 år har hun jobbet som regissør og klipper på tvers av kontinenter. Hun har tidligere co-regissert kortdokumentaren «A Fork, a Spoon & a Knight» (2015) og var assisterende klipper til Disney-filmen «Queen of Katwe» (2016).

Meena Nanji sørasiatisk filmskaper født i Kenya. Hun debuterte som regissør i 2006 med dokumentaren «View from a Grain of Sand» og har senere produsert flere kortfilmer.