Mothership

En pleine mer
Director
Muriel Cravatte
Year
2024
Runtime
1 h 20 min
Languages
fransk, engelsk
Country
Frankrike, Belgia
Premiere
Verdenspremiere

Synopsis

På denne båten reddes hundrevis av flyktninger som forsøker å krysse havet for et nytt liv i Europa.

Screenings

20:00
Vega Scene 1
onsdag 6.3.
17:30
Cinemateket Lillebil
torsdag 7.3.

I hjertet av Middelhavet finner du lasteskipet «Ocean Viking». Utenfor kysten til Libya berger det flyktninger som risikere livet med hjemmesnekra og fullstappede båter på havet. Her mottar de førstehjelp og blir fraktet til en trygg havn.

«Mothership» er en sterk film som tar deg med inn i redningsarbeidet i Middelhavet og lar deg bli kjent med menneskene på flukt. For at flyktningene skal motta hjelp i menneskerettighetenes navn og motstå havets naturkrefter, står de overfor en konstant tautrekking mellom myndighetene og humanitære organisasjoner.


HUMAN Live
Etter visningen på Vega onsdag 6. mars, blir det Q&A med regissør Muriel Cravatte, moderert av Kristina Quintano fra Team Humanity Norway.


Visningen på Cinemateket torsdag 7. mars, etterfølges av panelsamtale:

Flyktningkrisen og framtiden

Vi hører ikke så mye om det i norske medier lenger, men flyktningstrømmen til Europa har ikke stanset. Ikke siden 2016 har det kommet like mange flyktninger og asylsøkere til Europa som i fjor. 2023 var også et av de dødeligste årene for mennesker på flukt over Middelhavet siden tellingen begynte.

Europa svarer foreløpig med strengere asylpolitikk og grensekontroll. Samtidig vet vi at millioner flere vil bli fordrevet fra sine hjem i tiårene som kommer på grunn av klima og krig.

Hvilket ansvar Europa har for flyktningsituasjonen? Hva slags framtidsscenarioer og løsninger kan vi se for oss?

Panel:
- Bård Vegar Solhjell, direktør i Norad og tidligere statsråd

- Jon Ole Martinsen, seniorrådgiver i NOAS

- Maria Gabrielsen Jumbert, forsker ved Prio institutt for fredsforskning

- Moderator: Linn Stalsberg, journalist og forfatter


Arrangementet er i samarbeid med Fluktfestivalen, Team Humanity Norway og NOAS.


Om regissøren
Muriel Cravatte er en fransk-belgisk filmskaper med bred erfaring innen audiovisuelle produksjoner, særlig som filmfotograf for spillefilmer. Hun har tidligere regissert de to kortdokumentarene «Demain est si lion» (2019) og «Angry» (2022).

Gallery