Mesterklasse med Simon Lereng Wilmont

Runtime
1 h 0 min

Synopsis

Bransjeprogram om hvordan tilnærmer og ivaretar andre menneskers historier som filmskaper.

Screenings

14:00

Vega Salongen

lørdag 9.3.

Dette er et lukket arrangement for filmbransjen og krever deltakerregistrering. Du kan registrere deg på forhånd eller i døra.

Hvordan tilnærmer man seg og ivaretar andre menneskers historier som filmskaper?

Den danske dokumentarregissøren Simon Lereng Wilmont har blant annet vunnet regiprisen på Sundance og ble Oscar-nominert for «A House Made of Splinters» (2022).

Han kommer til HUMAN for å holde mesterklasse om sin tilnærming til historiene og menneskene i sine filmer, om metode og prosess, og hans tanker om eget ståsted og perspektiv som filmskaper.

Det er åpent for deltakerne til å stille så mange spørsmål som mulig, siden det er nok monologer i verden som det er.


Om regissøren:
Simon Lereng Wilmont er født og oppvokst i Danmark. Han ble ferdigutdannet som dokumentarfilmregissør ved Den Danske Filmskole i 2009. Wilmonts første film, «The Distant Barking Of Dogs» (2017), har vunnet mer enn 35 internasjonale filmpriser, inkludert Best First Appearance ved International Documentary Film Festival Amsterdam. Filmen ble også satt på kortlisten for både en Oscar og en Emmy, og den vant også en Peabody-pris. Simons neste film, «A House Made Of Splinters», hadde premiere ved Sundance Film Festival, der den vant Best Directing Award. Filmen er vist over store deler av verden, og den ble også nominert til en Oscar.



Dette arrangementet er i samarbeid med NFI og Mirage.