Among Us Women

በኛ መካከል
Director
Sarah Noa Bozenhardt, Daniel Abate Tilahun
Year
2021
Runtime
1 h 33 min
Land
Tyskland, Etiopia

Synopsis

Hjemme eller på klinikk, hva er mest risikabelt? I en landsby i Etiopia må kvinner stå i spagat mellom tradisjonell og moderne medisin for å sikre seg trygg fødsel.

Screenings

21:00

Vega Scene 3

fredag 8.3.

25-åringen Huluager er høygravid med sitt fjerde barn. Det lokale helsevesenet tilbyr henne helsehjelp og oppfordrer henne til å føde ved klinikken – om ambulansen dukker opp. Samtidig er Hulu skeptisk til et system som mangler medfølelse og ikke inkluderer henne i valg om egen kropp.

«Among Us Women» utforsker ulike kvinners perspektiv på de fysiske, kulturelle og strukturelle faktorene som hindrer dem i å søke hjelp under graviditet og fødsel. Med en utrolig fortrolighet fanger filmen nære øyeblikk mellom Huluager, jordmødrene og andre kvinner i samme situasjon.


HUMAN Live
Visningen på Vega fredag 8. mars introduseres av Lena Henriksen fra Jordmorforeningen.


Om regissørene
Sarah Noa Bozenhardt er en tysk filmskaper som er oppvokst i Etiopia. I 2015 ferdigstilte hun bachelorfilmen «Medanit: Cure», som vant flere festivalpriser. «Among Us Women» er hennes første langdokumentar.

Co-regissør Daniel Abate Tilahun er født i samme landsby som Huluager, Megendi. Han jobbet med Bozenhardt på kortfilmen «Medanit: Cure», og bistod med research og filming i de fem årene det tok å lage «Among Us Women».

Gallery