Among Us Women

በኛ መካከል
Director
Daniel Abate Tilahun, Sarah Noa Bozenhardt
Year
2021
Runtime
1h 33m
Languages
amharisk
Country
Tyskland, Etiopia

Synopsis

Hjemme eller på klinikk, hva er mest risikabelt? I en landsby i Etiopia må kvinner stå i spagat mellom tradisjonell og moderne medisin for å sikre seg trygg fødsel.

Screenings

21:00
Vega Scene 3
fredag 8.3.

25-åringen Huluager er høygravid med sitt fjerde barn. Det lokale helsevesenet tilbyr henne helsehjelp og oppfordrer henne til å føde ved klinikken – om ambulansen dukker opp. Samtidig er Hulu skeptisk til et system som mangler medfølelse og ikke inkluderer henne i valg om egen kropp.

«Among Us Women» utforsker ulike kvinners perspektiv på de fysiske, kulturelle og strukturelle faktorene som hindrer dem i å søke hjelp under graviditet og fødsel. Med en utrolig fortrolighet fanger filmen nære øyeblikk mellom Huluager, jordmødrene og andre kvinner i samme situasjon.


HUMAN Live
Visningen på Vega fredag 8. mars introduseres av Lena Henriksen fra Jordmorforeningen.


Om regissørene
Sarah Noa Bozenhardt er en tysk filmskaper som er oppvokst i Etiopia. I 2015 ferdigstilte hun bachelorfilmen «Medanit: Cure», som vant flere festivalpriser. «Among Us Women» er hennes første langdokumentar.

Co-regissør Daniel Abate Tilahun er født i samme landsby som Huluager, Megendi. Han jobbet med Bozenhardt på kortfilmen «Medanit: Cure», og bistod med research og filming i de fem årene det tok å lage «Among Us Women».

Gallery