No Other Land

Director
Basel Adra, Yuval Abraham, Rachel Szor, Hamdan Balal
Year
2023
Runtime
1 h 35 min
Languages
arabisk
Country
Palestine, Norge
Premiere
Norgespremiere

Synopsis

Siden 80-tallet har Israel forsøkt å tvangsutkaste befolkningen fra Vestbreddens Masafer Yatta. På tross av bevæpnede soldater og aggressive bulldosere, står beboerne likevel støtt ved hjemmene sine.

Screenings

18:00
Vega Scene 1
mandag 4.3.
18:45
Vega Scene 2
mandag 4.3.
18:45
Vega Scene 3
mandag 4.3.
17:00
Cinemateket Tancred
tirsdag 5.3.

Visningene på åpningsdagen 4. mars er alle utsolgt.

Et av Basels første minner er av foreldrene hans som demonstrerer mot israelske myndigheter. Som fjortenåring tok han over stafettpinnen og begynte å dokumentere Israels ødeleggelse av hjemstedet hans. I løpet av alle årene med risikable konfrontasjoner med soldater og okkupanter, oppstår det et uventet vennskap mellom palestineren og en israelsk journalist.

«No Other Land» gir et brutalt innblikk i den endeløse kampen palestinere kjemper for å beholde hjemmene sine. For hver dag som går, rives ned et hjem, et hønsehus eller en skole. Og hver gang må en ny familie velge om de skal bli værende i ruinene eller flykte fra hjemlandet.

Filmen vises i samarbeid med Fritt Ord og produsent Antipode films.


HUMAN Live
«No Other Land» er åpningsfilmen til HUMAN IDFF. Før publikum trekker til kinosalene på Vega mandag 4. mars, blir det mingling og bobler i foajéen fra kl. 17.30.

Åpningen arrangeres i samarbeid med Nasser, som server palestinsk te til publikum etter visningen.

Etter visningen på Cinemateket tirsdag 5. mars, blir det Q&A med regissørene Yuval Abraham og Basel Adra. Duoen prater til salen over nett og samtalen ledes av utenriksjournalist Ole Øyvind Sand Holth fra Klassekampen.


Om regissørene
Basel, Yuval, Rachel og Hamdan har jobbet sammen om filmprosjektet «No Other Land» de siste fem årene. Som en gruppe bestående av både israelere og palestinere, representerer de et vakkert og viktig samarbeid på tvers av krigen. Filmen skal ha verdenspremiere på filmfestivalen Berlinalen i 2024, under konkurranseprogrammet Panorama.

Basel Adra er en palestinsk filmskaper. Over flere år har han filmet, publisert og informert om hverdagen i Masafer Yatta. I tillegg har Adra jobbet for flere menneskerettighetsorganisasjoner og som journalist.

Yuval Abraham er en filmskaper og journalist fra Israel. Han har dedikert store deler av sin journalistiske karriere til å skrive om okkupasjonen på hebraisk.

Rachel Szor er en israelsk filmskaper, videojournalist og filmfotograf.

Hamdan Balal er en palestinsk filmskaper, fotograf, bonde og menneskerettighetsforsker.

Gallery