5 Broken Cameras

Director
Emad Burnat, Guy Davidi
Year
2011
Runtime
1 h 30 min
Land
Palestine, Israel, Frankrike, Nederland

Synopsis

Over ti år senere er denne Oscar-nominerte dokumentaren om palestinere på Vestbredden, like relevant i dag.

Screenings

21:00

Cinemateket Lillebil

onsdag 6.3.

Den palestinske bonden Emad kjøper sitt første kamera i 2005, da hans fjerde sønn blir født. Familien bor i landsbyen Bil’in, der israelske bosetninger med årene okkuperer større og større deler av jorda. Kameraet fanger sønnens oppvekst, omgitt av bulldosere, soldater og stadig høyere murer.

«5 Broken Cameras» er en dypt personlig film om innbyggere som tviholder på ikke-voldelige idealer i kampen mot et undertrykkende regime. Gjennom Emads kameralinse følger vi familien og landsbyens demonstrasjoner over fem dramatiske år.

Om regissørene
Emad Burnat er en palestinsk bonde og filmskaper. Han debuterte som regissør med «5 Broken Cameras», og han ble den første palestineren nominert til beste dokumentar av Oscar-utdelingen.

Guy Davidi er en Israelsk dokumentarfilmskaper. I 2005 begynte han å regissere filmer som fokuserte på hverdagslivet i et okkupert Palestina. Filmene «In Working Progress» (2006), «A Gift from Heaven» (2008), «Women Defying Barriers» (2009) og «Interrupted Streams» (2010) handler alle om mennesker påvirket av Israel-Palestina-konflikten.

Sammen vant de pris for beste regi for «5 Broken Cameras» under filmfestivalen Sundance i 2012.

Gallery